Áhítat

Mostantól az áhítatokat megtekintheted androidos mobiltelefonodon is!
Ehhez csak le kell tölteni egy ingyenes alkalmazást innen.

Az áhítatos hírlevélküldés átmenetileg szünetel!

Feliratkozás napi áhítatos hírlevélre

Carl Eichhorn: "Isten műhelyében"
Miért van szükség ellenőrző kódra?
Ellenőrző kódra a spam üzenetek miatt van szükség, amiket nem felhasználók, hanem erre a célra írt ártó szándékú programok küldenek.

x

h
k
sz
cs
p
sz
v

Carl Eichhorn: "Isten műhelyében" c. könyvéből

Egy dolgon fordul meg minden

Egy a szükséges.
(Lukács 10, 42)

Látszólag sok minden szükséges ebben az életben, de alapjában véve valóságban és feltétlenül csak egy dolog: hogy Jézus Krisztust megnyerjük és megtartsuk. Nyilvánvalóan igen fontos, hogy egészséges legyen az ember, tudjon dolgozni és megkeresse mindennapi kenyerét, de idõközönként még arra is szüksége lehet, hogy Isten egy betegséggel csendet parancsoljon rá, amiben ideje van önmaga felett elgondolkozni és az üdvösség dolgában elmélyedni. A halál elõtt pedig csak egyetlenegy fontos dolog van: az igazi, töredelmes bûnbánat.

Az élet nagyon drága dolog, mégsem feltétlenül szükséges, hogy ezen a földön nagyon hosszú ideig éljünk. Az azonban nagyon lényeges, hogy elnyerjük itt az örök életet. - Márta sok mindenben foglalatoskodott. Tele volt a két keze munkával, de valamit elmulasztott, ami szükséges lett volna. Amikor Jézus beszélt, neki arra figyelni kellett volna. Azt hitte, hogy Jézusnak szolgál és nem vette észre, hogy Jézus akar neki szolgálni. Milyen sokan merülnek el például buzgó lelki munkában annyira, hogy szinte nincs idejük a csendre. Nem látja õket az ember Jézus lábalnál ülni, mint Máriát, hogy az Ige igazán elmélyüljön bennük és maradéktalanul hasson. Milyen sokan vannak, akik nagy port vernek fel, de munkájuknak semmi maradandó gyümölcse nincs. Önmagukat és másokat megfosztanak a nyugalomtól, idegeskednek, de semmi olyan dolgot nem alkotnak, ami az örökkévalóság felé mutatna. Keresztyén tevékenységük nem sok örömet jelent Jézusnak. Kénytelen figyelmeztetõleg ránk szólni, mint egykor Bethániában: „Márta, Márta, sok mindenért aggodalmaskodol és töröd magadat!" Csak a lényeget nem látod meg. Ott vagy az élet forrása közelében és nincs hasznod belõle.

Egy a szükséges! Aki ezt megragadja, annak egységes, egyöntetû élete lesz. Aki azonban sokfelé szétszórja figyelmét, maga is szétszórt és hasadt ember lesz. Az egy szükségesben benne van minden. Ha ez birtokodban van, akkor semmi nem hiányzik, mégha talán földi dologban nélkülözöd is a sokszínûséget és változatosságot. Az egy szükségesnek kell alárendelnünk mindent, legyenek azok világi javak vagy ismeretek. Az egy nélkül a sok minden semmit sem ér. Mária ezt a „jó részt" választotta és ennél okosabb, vagy jobb választás ma sem lehet.

A magyarországi jogok tulajdonosa és a kiadásért felel az Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió
1066 Budapest, Ó utca 16.
Tel.: 06-1-311-5860 / Fax.: 06-1-275-0197
E-mail: rendeles@evangeliumikiado.hu
A weboldalt készítette, és üzemelteti: Deli-Szabó Sándor
Látogatók száma: 19 995 693