Áhítat

Mostantól az áhítatokat megtekintheted androidos mobiltelefonodon is!
Ehhez csak le kell tölteni egy ingyenes alkalmazást innen.

Az áhítatos hírlevélküldés átmenetileg szünetel!

Feliratkozás napi áhítatos hírlevélre

Carl Eichhorn: "Isten műhelyében"
Miért van szükség ellenőrző kódra?
Ellenőrző kódra a spam üzenetek miatt van szükség, amiket nem felhasználók, hanem erre a célra írt ártó szándékú programok küldenek.

x

h
k
sz
cs
p
sz
v

Carl Eichhorn: "Isten műhelyében" c. könyvéből

Jézus megtagadása

Aki pedig megtagad engem az emberek elõtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám elõtt.
(Máté 10, 33)

Jézus megtagadásának nagy a veszélye és végzetesek a következményei. Miért vált ki olyan nagy ellentmondást Jézus neve az emberekbõl? Miért tapad gyûlölet az Õ nevéhez? Hát van valami Jézusban, ami joggal hat ilyen visszataszítólag? Követõinek tényleg okuk van rá, hogy szégyenkezzenek miatta? - Még soha senki semmiféle jogos szemrehányást, kifogást nem tudott ellene felhozni. Jézus megkérdezte egyszer ellenfeleit, akik igen éles szemekkel és rosszindulatúan figyelték Õt, hogy tud-e valaki közülük bûnt tulajdonítani neki? Jellemzõ módon senki nem jelentkezett semmiféle ellene irányuló váddal. Minden szem elõtt mocsoktalanul és tisztán áll a képe. Még senki nem járt ezen a földön, aki olyan tökéletesen tiszta maradt volna minden földi szennytõl, mint Õ. Hát akkor miért szégyenlik Õt az emberek?

Jézusnak valóban lenne oka arra, hogy szégyelljen minket, nekünk azonban nincs. Miért hat az Õ neve mégis sokakra úgy, mint bikára a vörös posztó? Mit tett Õ az emberekkel, hogy olyan gonoszul bántak el vele, amikor a földön járt? Csak jót! És mivel bántja meg most az embereket, akik annyira ellene vannak? Hiszen mindenkit meg akar menteni az örök kárhozattól! - Ennek az idegenkedésnek oka egyrészt a bûn szeretetében van. Az ember nem szívesen zavartatja magát a könnyelmûség és az élvezetvágy útjain. Másrészt a gõg és fõképpen az elbizakodottság az oka. Senki sem akar elveszett és kárhozatra méltó bûnösként szerepelni, akin már csak a kegyelem segíthet. Ez a gõg indította fel valamikor a zsidókat és különösen a kegyes farizeusokat, írástudókat Jézus ellen. Nem tudták megbocsátani neki, hogy kegyes szavaikat leleplezte és megmutatta igazi mivoltukat. A gõg számára különösen a megfeszített Megváltó hat taszítótag, mert a Megfeszített elõtt úgy állunk, mint gonosztevõk, akik joggal megérdemelnénk a bitófát. És ez felháborít. Aki azonban szabadulását a Megváltónak köszönheti, annak nem szabad szégyenkeznie miatta. - És kikkel kapcsolatban félünk a kegyvesztéstõl? Jézus „gonosz nemzetségnek" nevezi azokat, paráznáknak, mivel az Isten iránti hûséget és szövetséget megtörték és hátat fordítottak neki. Az ilyen hitehagyott és gonosz emberekért szégyelljük a mi dicsõséges Megváltónkat? Elég szégyen ez reánk! Ezért odaát majd Õ tagad meg minket. Ne rejtõzködj! Vállald az igazságot!

A magyarországi jogok tulajdonosa és a kiadásért felel az Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió
1066 Budapest, Ó utca 16.
Tel.: 06-1-311-5860 / Fax.: 06-1-275-0197
E-mail: rendeles@evangeliumikiado.hu
A weboldalt készítette, és üzemelteti: Deli-Szabó Sándor
Látogatók száma: 23 718 945