Áhítat

Mostantól az áhítatokat megtekintheted androidos mobiltelefonodon is!
Ehhez csak le kell tölteni egy ingyenes alkalmazást innen.

Az áhítatos hírlevélküldés átmenetileg szünetel!

Feliratkozás napi áhítatos hírlevélre

Oswald Chambers "Krisztus mindenek felett"
Miért van szükség ellenőrző kódra?
Ellenőrző kódra a spam üzenetek miatt van szükség, amiket nem felhasználók, hanem erre a célra írt ártó szándékú programok küldenek.

x

h
k
sz
cs
p
sz
v

Oswald Chambers "Krisztus mindenek felett" c. könyvéből

A HIT TITKA

"...És mondta: Kicsoda vagy, Uram?" (Csel 9,5)

Tárzusi Sault a váltság csodája egy másodperc alatt átformálta. Az erõs akaratú, elkötelezett farizeusból Jézus Krisztus alázatos, átadott életû rabszolgájává vált.

Semmi csodálatos nincs az olyan dolgokban, amiket meg tudunk magyarázni; azok felett mi uralkodunk, egészen természetes tehát, hogy megpróbáljuk õket megmagyarázni. Az engedelmesség nem mindig természetes; és nem is mindig feltétlenül bûn az, ha nem engedelmeskedünk. Ha nem ismerjük el a parancsoló magasabb tekintélyét, akkor nincs az engedelmességnek erkölcsi értéke. Felszabadulás is lehet valaki számára, ha nem engedelmeskedik. Amikor egyik ember ezt mondja a másiknak: "Ezt kell tenned!" vagy "Csináld!" - ezzel összetöri az emberi szellemet és használhatatlanná teszi Isten számára. Az engedelmeskedõ ember rabszolga, hacsak nincs ott a szent Isten felismerése engedelmessége mögött. Sok lélek csak akkor kezd Istenhez menni, amikor már torkig van a vallásossággal, mert az ember szívének csak egyetlen Mestere van: és ez nem a vallás, hanem Jézus Krisztus. De amikor már megláttam Õt, jaj nekem, ha azt mondom: Nem akarom! Õ sohasem fog unszolni, hogy akarjam, de ha ellenkezem, máris elkezdtem aláírni lelkemben Isten Fiának halálos ítéletét. Amikor szemtõl szembe állok Jézus Krisztussal és ezt mondom: "Nem akarom!" Õ sohasem fog kényszeríteni, de én már akkor elfordultam váltságának újjáteremtõ hatalmától. Ha a világosságra jöttem, Isten kegyelme elõtt mindegy, hogy mennyire vagyok bûnös; de jaj nekem, ha a világosságot visszautasítom (Jn 3,19-21).

A magyarországi jogok tulajdonosa és a kiadásért felel az Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió
1066 Budapest, Ó utca 16.
Tel.: 06-1-311-5860 / Fax.: 06-1-275-0197
E-mail: rendeles@evangeliumikiado.hu
A weboldalt készítette, és üzemelteti: Deli-Szabó Sándor
Látogatók száma: 16 115 538