Áhítat

Mostantól az áhítatokat megtekintheted androidos mobiltelefonodon is!
Ehhez csak le kell tölteni egy ingyenes alkalmazást innen.

Az áhítatos hírlevélküldés átmenetileg szünetel!

Feliratkozás napi áhítatos hírlevélre

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza"
Miért van szükség ellenőrző kódra?
Ellenőrző kódra a spam üzenetek miatt van szükség, amiket nem felhasználók, hanem erre a célra írt ártó szándékú programok küldenek.

x

h
k
sz
cs
p
sz
v

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből

Mint a pálma és a cédrus

"Az igaz virul, mint a pálmafa, magasra nõ, mint a libánoni cédrus" (Zsolt 92,13).

Ezeket a fákat nem az ember gondozza és metszegeti: a pálmák és cédrusok az "Úr fái", az Õ gondozása nyomán virulnak. Az Úr szentjei éppígy az Õ gondoskodó keze alatt növekednek. Ezek a fák örökzöldek, minden évszakban egyformán szépek. A hívõknek sincsenek hol szent, hol pedig istentelen idõszakaik: minden életkörülmény között az Úrtól nyert szépségükben állnak. Ahol ezek a fák nõnek, szépségükkel azonnal szembetûnnek. A táj szemlélõje mindenütt azonnal felfigyel a pálmák és cédrusok királyi szépségére. Jézus Krisztus követõi sem rejtõzhetnek el a megfigyelõk elõl, mert olyanok, mint a hegyen épített város, amelyet nem lehet nem észrevenni.

Isten gyermekének növekedése is hasonló a pálmáéhoz: teljes erõvel fölfelé tör, törzsébõl egyetlen oldalágat sem növeszt. Olyan, mint egy csodálatos oszlop, oszlopfõvel a tetején. Nem ágazik sem jobbra, sem balra, minden erejével a menny felé törekszik, és az éghez legközelebb érleli gyümölcsét. - Uram, kérlek, formálj engem, hogy ilyenné legyek én is!

A cédrus dacol minden viharral. Az örök hó határán nõ, de az Úr gondoskodik arról, hogy a törzsében meleget és erõt adó nedvek follyanak. - Uram, add, hogy én is a Te melegeddel és erõddel tudjak dacolni a hideggel és a viharral szemben! Ámen.

A magyarországi jogok tulajdonosa és a kiadásért felel az Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió
1066 Budapest, Ó utca 16.
Tel.: 06-1-311-5860 / Fax.: 06-1-275-0197
E-mail: rendeles@evangeliumikiado.hu
A weboldalt készítette, és üzemelteti: Deli-Szabó Sándor
Látogatók száma: 16 443 956