TÖRTÉNEK AZ ELSÕ AMERIKA TELEPESEKRÕL

Szerzõ: H.A.IRONSIDE

Amerikában történt, amikor az elsõ telepesek úttörõként keletrõl haladtak nyugat felé:

Néhány úttörõ az egyik középsõ államon haladt át a távoli területek felé, amelyeket a letelepedés elõtt nyitottak meg. Ponyvás szekereken utaztak amelyeket ökrök húztak, így a haladás szükségképpen lassú volt. Egy napon megrettenve vették észre, hogy nyugati irányban, mérföldeken át hosszú csíkban füstöl a préri. Préritûz volt az, égett a fû és sebesen közeledett feléjük. Egy nappan korábban keltek át egy folyón, de oda már lehetetlen lett volna a visszatérés mielõtt a lángok utolérték volna õket. Úgy látszott, hogy csak egy férfi ismeri fel, hogy mit kell tenniük. Utasítást adott, hogy gyújtsák fel a füvet maguk mögött. Azután amint legéett egy terület, mindannyian erre vonultak vissza.
Amint a lángok nyugat felé feléjük zúgtak, egy kislányka rémülten kiátott fel: 'Biztos, hogy nem fogunk mindannyian itt égni?'
A férfi így válaszolt: 'Gyermekem, itt nem érhetnek el minket a lángok, mivel ahol mi állunk, ott már járt a tûz!'

'ERÕS TORONY AZ ÚRNAK NEVE, AHHOZ FOLYAMODIK AZ IGAZ, ÉS BÁTORSÁGOS LÉSZEN...NEM IS ADATOTT AT EMBEREK KÖZÖTT AZ ÉG ALATT MÁS NÉV, MELY ÁLTAL KELLENE NÉKÜNK MEGTARTATNUNK.' (Péld.18:10, Csel. 4:12)

A weboldalt készítette, és üzemelteti: Deli-Szabó Sándor
Látogatók száma: 28 936 068