TÖMBHÁZBAN TÖRTÉNT...

Szerzõ: Palotás Gábor

Egy napon történt, amint máskor is, elfoglaltam magam íróasztalomnál. Belemélyedtem valami tudomáknyos témába, amikor egyszercsak hallom, hogy a házban igencsak nagyon hangoskodnak a lakók. Kimentem a folyosóra, hogy lássam, mi is az oka a nagy hangoskodásnak. Nem sokáig kellett keresgélnem, merrõl jött is a hang, elég nyilvánvaló volt, hoy a földszintrõl hallatszott fel a harmadik emeletre.
Mi történt: Két szomszéd vesztett össze egymással olyannyira, hogy már már megkéselték egymást, amúgy egyébként mindegyik békés természetûnek ismert a házban.Õk ahogy egymással veszekedtek, alígha vették észre, hogy én figyelem õket. sõt, mert éreztem, hogy itt nagy baj is történhet, netán tragédia is következhet a veszekedésükbõl, eközben nekem eszemkbe jutott Nagy Konstantin esete, melynek példáján okulva Nagy Konstantin végül felszabadította a kereszténységet. Ez az eset ugye az volt, hogy álmában megjelent a kereszt a szózattal,
'E jelben gyõzni fogsz!'
Ez a bátorítás jutott nekem eszembe a szomszédok veszekedése közepette, s hogy megelõzzem a tragédiát, gyorsan feléjük vetettem keresztet! Nem magamra, hanem feléjük, rájuk!!!! Nem kellett sok idõ, és ezek a korábban még veszekedõ szomszédok elkezdtek sírni, majd mindegyik elvonult a maga otthonába békességben csendben!!!!!!
És a kereszt jelével gyõzõtt a béke!
Béke jött közéjük a háborúsághelyébe a tragédia helyett !! Békesség a jóakaratú embereknek!

A weboldalt készítette, és üzemelteti: Deli-Szabó Sándor
Látogatók száma: 28 935 709